OROSZKRÉMTORTA
Hozzá valók:
2 piskota tortalap
4 egész tojás
2 evő kanál hídegvíz
6 evőkanál kristálycukor
6evőkanál liszt
fél cs sűtőpor
csipetnyi só
Én külön sütöm a lapokat
2 tojást le ütöm s elválasztom a fehérjét a sárgájátol.
a tojásfehérjét verem fel elöbb amihez 1 evőkanál hidegvizet teszek
s elkezdem fölverni amikor kezd a habosodni hozzáteszem a 3 evőkanál cukrot
s keményhabbáferem,aztán hozzáteszem a tojássárgáját meg a sütöpor felét
s lassúkeveréssel a 3evőkanál lisztet, egy csipetnyi sót,
majd torta formában készre sütöm..
Krémhez:
tejszínízű pudingpor
6 cs tejszínhabpor
6 cs habfix
1.5l tej
1cs étkezésizselatin
Kandírozott gyümölcs
mazsola
csepp citromlé,kinek kinek ízlése szerint
Krém készítése :
A pudingot felfőzöm 4dl tejjel s amikor kész izlésszerint cukrozom
s félre teszem hűlni.
Amig a krém hül addig felverem a habport, 3 cs habpor a krémhez
3 cs meg a tortadiszitéséhez.
2dl tejbe be áztatni a zselatint nem kell fözni csak melegiteni.
Ha kihült a krém akkor a zselatinnal és a felvert tejszinnnel összekeverem,
s hűtőbe teszem amíg a krém megköt.
Így teszünk a másik felvert habbal is..
Amikor a krémünk megfelelő keménységü, de nem túl kemény össze állítjuk a tortát.
Alulra egy piskótalap kerül, s erre a tejszineskrém ,
s kandirozott gyümölcsel megszórom.
Még egy kis krém és gyümölcs, a maradék krémmel körbe kenem,
ha jut akkor a felsőlap tetejére is kenek belöle.Ha nem az sem gond,
mert a tejszínhabbal feldiszitjük.
Tortacifrázóval visszük föl rá a tejszinhabot kinek- kinek izlése szerint.
Díszítjük ízlés szerint.
Készíthetjük úgy is hogy az egyik tortalapot a torta formába tesszük,
s rá a krémet az össze kevert kandírozott gyümölccsel, a mazsolával,
és aztán a tetejére rátesszük a másik lapot és hűtőbe tesszük amíg megköt a krém.
Jó étvágyat !
GESZTENYETORTA
Hozzávalók
Tortalaphoz:
6 egész tojás, 6evőkanál kristálycukor,
6 evőkanál liszt, 3 evőkanál hideg víz,
sütőpor, só, 3 teáskanál kakaópor
Krémhez:
1 cs csokoládés pudingpor
3dl tej, 25dkg rámamargarin
ízlés szerint cukor.
25dkg gesztenyemassza
Elkészítés:
Először megfőzöm a pudingot ,s félre teszem hűlni
amíg hűl megsütöm a tortalapokat, én ezt is külön külön sütőm.
2 tojást elválasztom a fehérjét a sárgájától,
tojásfehérjét 1 evőkanál hideg vízzel elkezdem fölverni, s mikor már kezd keményedni akkor hozzá adom a 3 evőkanál kristálycukrot s jó kemény habbá verem. Majd a tojássárgáját,a sütőport és 1teáskanál kakaót, s ezzel össze keverem, lassú keverés közben a 3 evőkanál lisztet is hozzá adom..
Margarinnal kikent közepes tortaformába öntöm és készre sütöm..
Krém készítése:
Kihűlt pudingot habosra keverem a margarinnal,s aztán hozzá keverem a gesztenyemasszát is.
Aztán már csak összekel állítani a tortát.
Mindenki ízlése szerint díszítheti.
Jó étvágyat!
CÍTROMOSTÚRÓSTORTA
Hozzávalók
Tortalaphoz:
6 egész tojás, 6evőkanál kristálycukor,
6 evőkanál liszt, 3 evőkanál hideg víz,
sütőpor, só,
Hozzávalók:
Túrókrémhez:
1/2kg túró, 1 rámamargarin, 2 citrom
1 citromízű pudingpor.
3dl tej
kristálycukor ízlés szerint.
Elkészítés
Először megfőzöm a pudingot ,s félre teszem hűlni
amíg hűl megsütöm a tortalapokat, én ezt is külön külön sütőm.
2 tojást elválasztom a fehérjét a sárgájától,
tojásfehérjét 1 evőkanál hideg vízzel elkezdem fölverni, s mikor már kezd keményedni akkor hozzá adom a 3 evőkanál kristálycukrot s jó kemény habbá verem. Majd a tojássárgáját,a sütőport , s ezzel össze keverem, lassú keverés közben a 3 evőkanál lisztet is hozzá adom..
Margarinnal kikent közepes tortaformába öntöm és készre sütöm..
Krém el készítése:
A kihűlt pudingot habosra keverem a margarinnal, bele reszelek 1citromhéjat, s annyi citrom levet hogy kiérezzen belőle
aztán hozzá keverem a túrót, mikor kész már csak össze kell állítani a tortát.
Mindenki saját ízlése szerint díszítheti.
Jó étvágyat!
EPRESTÚRÓTORTA
Hozzávalók
Tortalaphoz:
6 egész tojás, 6evőkanál kristálycukor,
6 evőkanál liszt, 3 evőkanál hideg víz,
sütőpor, só,
Hozzávalók:
Túrókrémhez:
1/2kg túró, 1 rámamargarin,
1/2kg eper ha nincs friss eper akkor mirelit eper,
az epret lecukrozom.
1 eperízű pudingpor.kristálycukor ízlés szerint.
3dl tej
Elkészítés
Először megfőzöm a pudingot ,s félre teszem hűlni
amíg hűl megsütöm a tortalapokat, én ezt is külön külön sütőm.
2 tojást elválasztom a fehérjét a sárgájától,
tojásfehérjét 1 evőkanál hideg vízzel elkezdem fölverni, s mikor már kezd keményedni akkor hozzá adom a 3 evőkanál kristálycukrot s jó kemény habbá verem. Majd a tojássárgáját,a sütőport , s ezzel össze keverem, lassú keverés közben a 3 evőkanál lisztet is hozzá adom..
Margarinnal kikent közepes tortaformába öntöm és készre sütöm..
Krém készítése:
A kihűlt pudingot habosra keverem a margarinnal,az eperlevével ízesítem
aztán hozzá keverem a túrót, s az összetört epert ,
ebből hagyok díszítéshez is párdarabot.
Mikor ezzel is megvagyok már csak össze kell állítani a tortát.
Mindenki saját ízlése szerint díszítheti.
Jó étvágyat !
MOGYORÓKRÉMESTORTA
Hozzávalók
Tortalaphoz:
6 egész tojás, 6evőkanál kristálycukor,
6 evőkanál liszt, 3 evőkanál hideg víz,
sütőpor, só,
Hozzávalók
Krémhez:
1cs mogyoró ízű pudingpor
3dl tej, 25dkg margarin,
25dkg mogyoró,darálva
párszemet félreteszek díszítéshez
kis üveg mogyorós nuttela
El készítés:
Először megfőzöm a pudingot ,s félre teszem hűlni
amíg hűl megsütöm a tortalapokat, én ezt is külön külön sütőm.
2 tojást elválasztom a fehérjét a sárgájától,
tojásfehérjét 1 evőkanál hideg vízzel elkezdem fölverni, s mikor már kezd keményedni akkor hozzá adom a 3 evőkanál kristálycukrot s jó kemény habbá verem. Majd a tojássárgáját,a sütőport , s ezzel össze keverem, lassú keverés közben a 3 evőkanál lisztet is hozzá adom..
Margarinnal kikent közepes tortaformába öntöm és készre sütöm..
Krémkészítése:
A kihűlt pudingot habosra keverem a margarinnal,
hozzákeverem a nuttelát és a darált mogyorót.
Ha meg van már csak össze kell állítani a tortát, s díszíteni.
Jó étvágyat !